Pak je warm in voor deze winter, maar behoud je persoonlijke stijl!

On 14 november 2017 by redactie

Ben je in de zomer stijlbewust gekleed, met de komst van de Nederlandse winter komen ook de wollen mutsen, geitenwollen sokken, fleecetruien en regenkleding weer uit de kast. Niet bepaald een stijlvol seizoen, zo lijkt het. Maar juist in de koudere maanden heb je volop mogelijkheden om met veel verschillende items en laagjes een bijzondere en persoonlijke stijl te ontwikkelen.

Bohemian

Een look die nooit uit stijl gaat! Misschien denk je bij bohemian vooral aan zomerse jurkjes, maar de winter is een ideaal moment om jouw boho chic stijl naar een nieuw niveau te tillen. De sleutel van iedere boho-look is het kleden in laagjes. Draag een jurk over kniehoge, platte leren laarzen en voeg hieraan een lang, gebreid vest toe. Denk aan diepe, warme kleuren – donkergroen, kastanjebruin, mosterdgeel – en combineer deze met neutrale kleuren zoals beige en crème voor een luxe look. Ook aan accessoires mag een boho-look niet ontbreken. Een mooie sjaal is onmisbaar en maakt de outfit compleet, maar ook leren handschoenen in een warme bruine kleur passen perfect. Kies dan wel meteen voor echt leer, zodat je een element van luxe behoudt. Bij Dents vind je een volledig aanbod aan leren handschoenen van hoge kwaliteit.

Klassiek

Houd je juist van een meer klassieke stijl? De winter is dan de beste tijd van het jaar. Getailleerde jassen draag je met korte leren laarsjes, en een mooie witte bloes met de voor dit seizoen kenmerkende wijde mouwen. Voor een ware klassieke look houd je de accessoires minimaal, maar een lange sjaal in een monotone kleur zal je warm houden en maakt de outfit goed af. Belangrijk is dat je materialen van goede kwaliteit kiest – denk zijde, kasjmier en fijn wol – anders loop je snel het risico dat je er goedkoop uit zult zien. Ook de make-up is van belang: bij een klassieke look wil je er verzorgd uitzien, maar absoluut niet overdone. Besteed aandacht aan je wenkbrauwen een gebruik een goede foundation voor een perfecte, effen huid.

Landelijke stijl met Schotse ruit

Helemaal in dit seizoen: de Schotse ruit. Overal op de catwalk voor AW2017-2018 zagen we geruite jassen verschijnen. Kleed je alsof je een weekend ergens op de Schotse Highlands zal doorbrengen – warm en comfortabel, een outfit waarin je een wandeling door de natuur wilt maken. Investeer in een jas van goede kwaliteit en combineer deze met neutrale kleuren, zacht kasjmier en leren accenten voor een praktische, warme en mooie look. Maar ook andere kledingstukken kun je dit seizoen gerust in Schotse ruit aanschaffen – een rok of zelfs een jurk volledig in ruitjesprint, mits je deze met andere items balanceert. Kies bijvoorbeeld voor een trui in een lichtbeige, mosgroen of bordeauxrood. Ga voor een minimale, natuurlijke make-up, of kies juist voor een dramatisch effect met donkerrode lippenstift.

Zo zie je maar, de winter biedt volop mogelijkheden om gelaagde outfits samen te stellen waarmee je goed jouw persoonlijke stijl kunt neerzetten. Het belangrijkste is dat je aan de accessoires en kleine details denkt dit de outfit afmaken. Voor welke stijl kies jij?

Comments are closed.