De modekleuren van dit seizoen

On 29 augustus 2012 by redactie

Was mint deze zomer de kleur om niet te missen, de komende herfst gaat de mode richting de diepe, warme kleuren, de zogenaamde edelsteenkleuren.

  • Donkerpaars

Bij de show van Chanel was al te zien dat de paarse amethyst een belangrijke inspiratiebron was, tijdens de show was het hele decor opgebouwd uit amethysten. Donkerpaars laat zich natuurlijk uitstekend combineren met zwart, maar staat ook mooi in combinatie met donkergroen.

  • Donkergroen

Van jagersgroen tot jadegroen, deze kleur hangt nu overal in de winkels. Vooral de kleur van dennenbomen overheerst. Voor een klassieke look laat groen zich goed combineren met bruintinten.

  • Wijnrood

Ook wel bordeaux of burgundy genoemd, deze kleur maakte vorig jaar al een opmars en is deze herfst niet weg te denken. Draag het met marineblauw, beige of okergeel of met zwart voor een rockchick-look.

  • Oranje

De felle kleur naast deze donkere tinten is deze herfst oranje. Deze kleur wint steeds meer aan populariteit. Als je het ‘voetbaleffect’ wil vermijden, kun je het beste kiezen voor oranjerood of herfstig oranje, zoals de kleur van een vos. Combineer je oranje items ook eens met bruintinten of, voor een knaleffect, met rood of geeltinten.

Laat je inspireren door de natuur en ga stijlvol de herfst in!

Comments are closed.