De opmars van de diadeem

On 15 augustus 2013 by redactie

De diadeem is aan een heuse opmars bezig. Daar waar enkele jaren geleden de diadeem nog bestempeld werd als oubollig en niet meer van deze tijd, zien we ze nu steeds vaker terug opduiken in het straatbeeld.

Ook op de catwalk zien we ze terug verschijnen. Van eens simpele zwarte en smalle diadeem tot de meest extravagante exemplaren.

De geschiedenis van de diadeem

Als je weet dat diadeem letterlijk ‘fraaie vorstelijke hoofdband’ betekent, is het geen geheim dat zijn oorsprong ligt bij leden van het koningshuis. Ze werden gebruikt als middel om de koninklijke status te benadrukken en doen ook nu nog denken aan een tiara.

De diadeem: mooi, vrouwelijk en gemakkelijk

Hoewel een diadeem een mooie aanvulling van je outfit kan zijn, is het ook een praktisch middel om je haren naar achter te houden zonder ze steeds te moeten opsteken. Ze zorgen voor een mooi los kapsel, terwijl je toch geen last hebt van losse haartjes in je ogen en je gezicht.

diadeem

De diadeem als fashion item

Je vindt diademen in alle mogelijke kleuren, maten en uitvoeringen. Ze worden vaak verfraaid met allerhande accessoires zoals strikjes, parels of accenten van goud of zilver. Zo vind je steeds een diadeem die past bij jouw outfit.

Bron afbeelding

Comments are closed.