Tips en trends voor je nagels

On 17 januari 2013 by redactie

Handen en nagels zeggen veel over de persoon zelf, dat weten we allemaal. Daarom is een goede verzorging heel belangrijk, want hiermee maak je toch een eerste indruk. Of je nu houdt van lange nagels of toch liever kiest voor kortgeknipt met een fel apart kleurtje, het kan eigenlijk allemaal.

Specialist
De verzorging van je handen en nagels kun je helemaal zelf doen, maar je kunt ook een specialist bezoeken voor een uitgebreide manicure. Deze specialist zal je handen lekker laten weken in een warm badje om ze vervolgens te scrubben en in te smeren met een heerlijk geurende crème. Natuurlijk worden je nagels daarna grondig aangepakt.

Trends in nailart
Als de nagelriemen zijn losgemasseerd, zijn er wat je nagels zelf betreft vele mogelijkheden. Korte nagels die opvallend zijn gelakt is momenteel de trend, en craquelé gelakte nagels horen daarbij. De naam zegt het eigenlijk al, deze nagellak gaat barstjes vertonen zodra hij op de nagel is aangebracht.

Hoe werkt het?
Als eerste worden je nagels geëgaliseerd met een doorzichtige of een gekleurde lak. Vervolgens wordt de crackle nagellak aangebracht. In eerste instantie lijkt het op gewone lak, maar al snel zie je scheurtjes en barstjes ontstaan. Een laatste topcoat dient als beschermende laag en geeft wat extra glans aan je nagels.

Comments are closed.