Achter de schermen bij Benneton

On 16 oktober 2012 by redactie

Wie kent het merk niet? Benneton is wereldwijd bekend en heeft haar wortels in Treviso, Italië. De Benetton Group staat genoteerd in de modestad Milaan. Benetton heeft een enorm netwerk en meer dan 6.500 winkels in 120 landen. De winkels worden beheerd door onafhankelijke partners. Zij generen een totale omzet van meer dan 2 miljard euro, een ongelooflijk groot bedrag.

In 1965 bestond er een verkoper in Treviso genaamd Luciano Benneton. Hij merkte een grote vraag naar kleurrijke kleding op en sloeg zijn slag. Hij kocht een breimachine met het geld opgeleverd uit de verkoop van de fiets van zijn broertje en begon met ontwerpen. Zijn eerste kleine collectie van truien kreeg een positieve respons in de plaatselijke winkels in zijn regio. Kort hierna, besloten zijn zus en twee jongere broers (Gilberto en Carlo) om hem te helpen en om bij hem aan te sluiten. Samen creëerden ze de Benneton Groep.

Waar staat het merk voor?

Oorspronkelijk ontworpen om kleurrijke truien te produceren, is het bedrijf uitgegroeid tot een volledig assortiment van kleding en accessoires. Uiteindelijk is het merk uitgeroeid tot een mode imperium en staat het als een huis in de mode industrie. et bedrijf staat bekend om de sponsoring van een aantal sporten en natuurlijk voor de provocerende publiekscampagne. Deze bevat vaak opvallende beelden en zijn in sommige gevallen schokkend.

De trends

De trends van dit jaar zijn zeer divers, dit zorgt ervoor dat er ieder wat wils beschikbaar is. Zo is de ‘colorblocking’ trend herboren en zijn opvallende prenten weer helemaal populair. Qua kleurenpalet zijn de klassieke winterkleuren gewild, denk aan olijfgroen, bordeauxrood, marineblauw en natuurlijk zwart-wit.

Ben je op zoek naar een voordelig en uitgebreid aanbod van Benneton kleding? Bezoek dan de Benneton online shop bij V&D.

Comments are closed.