Je spijkerjasje omtoveren tot een hip spijkerrokje!

On 21 juni 2012 by redactie

Het merk Acne heeft een spijkerrokje op de markt gebracht wat helemaal hip is. Maar dit is niet zomaar een spijkerrokje, het spijkerrokje is namelijk gemaakt van een spijkerjasje!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron afbeelding: Acne studio’s

Maar, zo’n rokje zou je natuurlijk zelf ook kunnen maken als je een spijkerjasje in de kast hebt hangen! In dit artikel lees je hoe!

Wat heb je nodig?
Allereerst heb je natuurlijk een aantal spullen nodig voordat je kunt beginnen het maken van je spijkerrokje. Je hebt natuurlijk een spijkerrokje nodig, een schaar, naald en draad, een naaimachine, tape waarmee je kunt zomen, een strijkijzer, tornmesje en spelden.

De stappen
Ga vervolgens aan de slag met de volgende stappen:

  1. Knip de mouwen van het spijkerjasje af. Zorg ervoor dat je niet direct naast de naden knipt, je hebt later nog een stukje stof nodig.
  2. Bepaal hoe lang je wilt dat de rok zal zijn. Dit kun je bijvoorbeeld bepalen aan de hand van het aantal knoopjes. De spijkerrok van Acne heeft er 4. Knip het bovenste deel af en laat een paar centimeter over voor een zoom die je later gaat maken.
  3. Knip de zijkanten zo dicht langs de naad als je kunt, maak deze daarna vast en maak de rok op maat zodat deze past.
  4. Speld de bovenkant van de rok en maak deze klaar om te zomen. Zorg ervoor dat het achterste deel wat langer is dan de voorkant. Pas de rok nog een keer aan voordat je gaat beginnen met naaien.
  5. Naai eerst de zijkanten van de rok, als je naaimachine hiervoor geschikt is kan het automatisch, maar doe het anders met de hand. Je kunt ook gebruik maken van zoomtape.
  6. Gebruik een tornmesje om de kraag en de zakken van de stof af te halen die u afgeknipt hebt bij stap 2. Knip de kraag in tweeen en sluit deze met de hand. Bevestig de kraag aan de onderkant en naai de zakken weer terug op de rok waar u wilt.
  7. Perfectioneer de pasvorm van de rok en klaar is kees!

Kijk voor afbeeldingen bij de stappen op http://www.afterdrk.com/.

Comments are closed.