Modetrends zomer 2012

On 9 mei 2012 by redactie

Deze zomer zien we vooral doorzichtige jurken, rokken en blouses. Kanten jurken, topjes, lange rokken en keurige blouses blijven het ook goed doen.

De felle kleuren zien we ook weer terug deze zomer. Colour blocking, zoals wij ook afgelopen winter veel hebben gezien, wordt in verschillende kleurcombinaties doorgevoerd. Felle neonkleuren worden gecombineerd, zoals geel met turquoise, roze met oranje en paars met oranje. Daarnaast zijn de klassieke kleuren, zoals pastel, deze zomer veel te zien.

Spijkergoed
In de zomermode zien we ook de klassieke vorm vaker terug. De spijkerbroek met rechte pijpen is een van de trends voor deze zomer. Ook doet het jaren ’70 model, met haar hoge taille, het deze zomer erg goed. De skinny jeans blijft zeer populair onder jongeren. In de modecollecties komen we ook de wijde spijkerbroeken tegen. Deze broeken zijn geschikt voor elke gelegenheid.

Trendkleuren
De klassieke blauwtint zien we veel terug. De overige trendkleuren variëren van wit tot pastel, roze tot babyblauw en van fuchsia tot citroengeel.

De perfecte zomerlook
Lange bloemenjurken, hoge sandalen en kleurrijke tassen zorgen voor de perfecte zomerlook. Maar ook een trendy gilet, jasje of blazer past in het modebeeld voor deze zomer.

Badmode
De populaire bikini krijgt deze zomer concurrentie van het badpak. Sinds enkele jaren is het badpak weer terug in de mode. Daarnaast heeft het badpak een jonger imago gekregen.

De bikini blijft enorm populair. Bandeautopjes, haltertopjes en rechte broekjes zijn de modellen voor deze zomer. Daarnaast is de retro look bikini ook erg populair. Het aanbod aan badpakken, met alle verschillende modellen, is op zijn minst overweldigend te noemen. Bij de badpakken voor dit seizoen is de jaren ’80 look weer terug. De badpakken zijn hoger uitgesneden, waardoor de benen langer lijken.

Ook in de badmode spelen de felle kleuren een belangrijke rol. Trendy neon kleuren, maar ook bloemenprints zijn helemaal in. De klassieke invloeden zien we tevens terug in de kleurmotieven van de badmodecollecties.

Ga dus lekker shoppen in winkels, op het web of zoek je kleding uit in een kleding catalogus. Zo loop jij er deze zomer bij volgens de laatste trends!

Comments are closed.