Shoppen in het buitenland: verrassend Edinburgh!

On 22 december 2012 by redactie

Dankzij de vele lowcost airlines is het een feest geworden om te shoppen in een andere Europese stad. Een weekendje Londen, Milaan of Barcelona ligt dan al snel voor de hand. Maar heb je al eens aan Edinburgh in Schotland gedacht? Deze stad ligt op nog geen anderhalf uur vliegen van Schiphol.

Naast het bekijken van de historische binnenstad kun je er makkelijk twee dagen non-stop shoppen.

Shopping tips!
De stad heeft prachtige winkels van onder andere Louis Vuitton, Mulberry en Reiss. Dit laatste merk is minder bekend in ons land, maar uitermate populair in de UK. Reiss is redelijk betaalbaar en is zelfs een van de favoriete merken van Kate Middleton.

Ook budget shoppers kunnen hun slag slaan op Princess Street. Voor echte Britse fashion, wat staat voor kleurrijk en trendy moet je een bezoek brengen aan de grote Topshop. Voor wie van ‘fast fashion’ houdt, is het bezoek aan de megagrote Primark en het hippe Next een must!

Vintage
Vintage kleding is zeer populair in Schotland. Er zijn veel zogenaamde charity shops in de wijken Dalry en Georgie die tweedehands kleding verkopen. Met goed zoeken en een dosis geluk, kun je er de mooiste tassen, jurken en jasjes vinden.
Judy’s Affordable Vintage organiseert daarnaast regelmatig kleding fairs, waar je per kilo prachtige vintage stukken kunt kopen. Kijk voor de complete agenda van deze kledingbeurzen op http://www.judysvintagefair.co.uk/kilo/.

Comments are closed.