Wat is streetwear?

On 28 augustus 2013 by redactie

Je hoort steeds vaker de term ?streetwear? vallen als het om mode gaat. Maar wat is streetwear precies?

Comfortabel
Streetwear is eigenlijk de kleding die veel gedragen wordt door jongeren die veel op straat te vinden zijn, zoals skaters en breakdancers. De kleding is vaak sportief, warm en comfortabel, want je moet je er zelf immers goed in kunnen bewegen. Veel sportkleding wordt gecombineerd met streetwear. Denk hierbij aan hooded sweaters en ruim vallende trainingsbroeken en hippe sneakers. Vooral jongens dragen deze.

streetwear
Bron afbeelding: Shoppingfamille.com

Sexy ladies
Streetwear voor meisjes is vaak een sexy variant van wat de jongens dragen. Streetwear voor meiden kan stoer zijn op basis van jeans of sportkleding, sexy dankzij skinny jeans en tanktops maar meestal wordt er een sexy, sportieve middenweg gekozen van skinny jeans of shorts met een mouwloze hooded sweater.

Op je hoofd
Bij streetwear hoort hoe dan ook een hoofddeksel. Jongens en meiden dragen vaak baseballcaps of wollen beanies. Meisjes worden ook nog wel eens met een boerenzakdoek om het haar gespot.

Trendy
Ook streetwear is aan trends onderhevig. Wat men nu draagt kan volgend seizoen alweer uit zijn. Er wordt tegenwoordig door grote kledingmerken ook streetwear ontworpen, waardoor je ook op je skateboard er trendy en verzorgd uitziet.

Alle streetwear op een rij
Het kenmerk van streetwear is comfort, ongeacht de trends. Bij de streetwear leverancier Def Shop kun je alle fashion vinden die nu helemaal in is. Dus ben je op zoek naar de beste, mooiste en meest trendy streetwear dan kijk je allereerst in deze webshop.

 

Comments are closed.