Tips voor zwangerschapskleding

On 15 juni 2012 by redactie

Tegenwoordig hoef je als je zwanger bent echt geen wijde en oncharmante kleding meer aan. Er zijn zoveel winkels die hippe zwangerschapskleding verkopen, ook wel positiekleding genoemd.

Wanneer zwangerschapskleding?
Wanneer heb je de zwangerschapskleding nu echt nodig? Op een zwangerschapskalender kun je per week zien hoe groot je kindje is, dus je ziet dan ongeveer hoe hard je buik zal gaan groeien. Meestal begint dit rond de 13e week van de zwangerschap en is het tussen week 15 en week 20 echt goed te zien. Maar het is altijd goed om al in het begin van de zwangerschap wat comfortabele zwangerschapsbroeken in huis te halen.

Begin met de basis
Als je zwangerschapskleding gaat kopen, is het goed om te beginnen met de basis. Koop eerst een aantal mooie broeken, zoals een spijkerbroek, en een aantal topjes. Voor de maat kun je dezelfde maat aanhouden die je normaal ook hebt.

Laat je buik zien!
Zwangerschapskleding hoeft echt niet wijd te zijn, je mag je buik best laten zien! De mooiste tops voor tijdens de zwangerschap hebben een laag uitgesneden neklijn of net onder de borst een band.

Koop ook mooie lingerie
Omdat je buik en borsten zullen gaan groeien, heb je niet alleen zwangerschapskleding nodig, maar ook lingerie die goed aansluit. En je hoeft echt geen grote oma-onderbroek aan, er zijn tegenwoordig zoveel winkels met leuke lingerie voor grotere maten, die je ook als zwangerschapslingerie kunt gebruiken. Denk er ook aan om voordat het kindje geboren wordt voedingsbh’s in huis te halen als je borstvoeding wilt gaan geven.

Comments are closed.