Trends in jeans 2014

On 23 maart 2014 by redactie

distressed sijkerbroeken modelabDe spijkerbroek is nog steeds de basis van vele outfits. Dat is al een hele tijd zo en zal ook nog lang zo blijven. Geen broek is namelijk zo comfortabel en veelzijdig. Er zijn op dit moment niet veel regels behalve één: de jeans mag niet te netjes zijn. Wel mag hij gedragen worden met een jasje of colbertje van elegante stof en perfecte snit, zodat toch een classy effect ontstaat.

Modellen

Op dit moment is het meest verkochte model nog steeds de skinny jeans. De taille is weer wat hoger en vaak wordt een ceintuurtje gesignaleerd of zelfs een brede, stoere leren riem. Daarnaast doet de zogenaamde boyfriend jeans het erg goed: een mannelijk model maar wel speciaal ontworpen voor vrouwen. Hiervan mogen de pijpen opgerold worden. De bootcut of zelfs de olifantspijpen mogen ook, voor wie van hippie stijl houdt.

Distressed of niet?

Zoals al gezegd: de jeans mag niet te netjes zijn en een scheur, gat of schijn-reparatie worden gewaardeerd. Ook gebleekt en stonewashed geven net die extra nonchalance. Daarnaast zijn er ook jeans die er gloednieuw en donkerblauw uitzien. Ook dat mag in het huidige modebeeld als ze dan maar wel een supersexy model hebben. Voor de zomer komen de korte jeansbroekjes eraan. Een nieuwe trend zijn de jurkjes van denim, makkelijk en verleidelijk. Daaronder kun je de schoenen dragen die je wilt zoals ballerina’s, sandalen met hak of gympen.

Bron foto: Fashionlab.nl

Comments are closed.