In 3 stappen naar je nieuwe favoriete jurk

On 5 december 2017 by redactie

De favoriete bezigheid voor vrijwel iedere vrouw is dameskleding online shoppen. Urenlang kunnen we achter onze tablet plaatsnemen om op zoek te gaan naar de nieuwste trends, de zomerste bikini’s of de hipste jurkjes. Om je een handje te helpen bij het vinden van je nieuwe favoriete jurk geven we je 3 simpele stappen. Het enige wat rest is online af te rekenen en de volgende dag van je nieuwe aanwinst genieten.

Stap 1: kies de juiste gelegenheid

Leuke jurkjes zijn er in overvloed maar welke jurk je nodig hebt ligt echt aan de gelegenheid. Nu de zomer bijna voorbij is zijn er gelukkig nog voldoende gelegenheden om een jurk te dragen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een galadiner of een trouwerij van je beste vriendin. Ieder gelegenheid vraagt om een bijzondere jurk maar ook om een dresscode.

Houd er rekening mee dat je bij een white tie dresscode de galajurk tot aan de hak draagt. Bovendien heeft een galajurk geen mouwen en is deze van soepele stof. Als gast van een bruiloft mag je bijvoorbeeld nooit in het wit gekleed gaan. Bedenk voordat je een nieuwe favoriete jurk uitzoekt dus eerst voor welke gelegenheid het is.

Stap 2: kies de juiste pasvorm

Stap 2 in de zoektocht is het kiezen van de juiste merk en pasvorm. Of het nu gaat om een jurkje van de Zeeman of echte merkkleding, dames weten vaak welk merk het beste bij ze past. Veel merken hebben namelijk hun eigen pasvorm. Zo staat de jurken van Supertrash bekend door het accentueren van de rondingen. Heel anders dus dan een stijlvol jurkje van Maison Scotch.

Stap 3: accentueer of camoufleer je figuur

Omdat jurkjes een figuur kunnen maken of breken is de laatste stap een belangrijke: het accenturen of camoufleren van je figuur. Er is niets mis met een maatje meer maar het beeld van de vakanties naar Caribische landen staat op ieder netvlies. Het zijn de landen waar ietwat stevige vrouwen wegkomen met een te strak jurkje. In Nederland denkt de man, vast vanwege gezondheidsredenen, daar anders over. Lees de onderstaande tips goed door zodat je weet hoe je met je figuur om moet gaan bij het vinden van een jurk:

  • Brede schouders, smalle heupen; dit postuur is herkenbaar voor sportieve vrouwen. Herken je jezelf hierin, dan doe je er verstandig aan om een fijn jurkje te kopen waarbij de hals zoveel mogelijk bedekt blijft. Hierdoor ligt het accent niet op de schouders maar juist op de benen.
  • Smalle taille en smalle schouders; dit zijn typische kenmerken voor een wat slanke vrouw. Een stoere uitstraling zorgt ervoor dat je gezien mag worden. Juist door een paar stoere laarzen onder je jurk te dragen geef je dat nog eens extra lading.

Comments are closed.