De ondergang van de string?

On 27 juni 2012 by redactie

Hoewel de string de afgelopen jaren enorm populair was, omdat hij niet zichtbaar was onder kleding, lijkt hij terrein te verliezen. In de Britse media werd bekend gemaakt dat de verkoop van de normale onderbroeken dit jaar enorm is gestegen. De reden voor het uit de gratie raken van de tanga is tweeledig,namelijk sterren en betere en vernieuwde onderbroeken.

De vooruitgang nekt de string

Ook de ontwerpers van het ondergoed staan niet stil. Nieuwe soorten en merken komen snel op, maar de onderbroeken maken ook progressie om te voldoen aan de wensen van de klanten. Shapeware bestond al bij bh’s, maar heeft nu ook de wereld van de onderbroeken bereikt. Deze grote onderbroeken, in verhouding met een string dan, heeft een liftende werking op de billen en dat lijkt aan te slaan. Ook hebben de fabrikanten van de normale onderbroeken de aanval ingezet om het stoffige imago weg te krijgen. Hippe kleuren, stijlvolle prints en nieuwe ontwerpen verschijnen steeds vaker op de markt.

Vintage sterren

De invloed van sterren op de populariteit van kleding is altijd al groot geweest en zal dat ook altijd blijven. Op dit moment grijpen veel sterren terug op de vintage look, waaronder de aloude grote onderbroek. Hierdoor verliest de string terrein en aandacht, waardoor de modegevoelige consumenten hem uit het oog dreigen te verliezen.

Of het daadwerkelijk het einde van de string betekend valt nog maar te bezien, want als een aantal beroemdheden ze weer prominent gaan dragen of er een nieuwe ontwikkeling komt in het ontwerp of de uitvoering van de string, kan alles zomaar ineens weer anders zijn.

Comments are closed.