Jurken 2013

On 3 januari 2013 by redactie

De mode staat nooit stil en 2013 brengt verschillende nieuwe trends. Het voorjaar staat in het teken van gedurfde nieuwe ontwerpen en stijlvolle klassiekers. Jurken en kleedjes staan meer dan ooit in het teken van kleur. Zo stonden de chique jurken met kleurrijke Afrikaanse prints al volop in de spotlight op de New York Fashion Week. Exotisch is dus één van de kernwoorden voor jurken in 2013.

Maki-Oh

Maki Oh

Jonge ontwerper Maki Oh werd gerezen voor haar jurken die kwaliteitsvolle zijde combineerde met speelse tekeningen om zo tot sensuele dameskleding te leiden. Het lijkt er dan ook op dat dit een globale trend zal worden in 2013. Door de combinatie van een casual print met een geklede snit en chique materialen zijn deze jurken ook gepast in zeer verscheidene situaties. Deze kleurige jurkjes kunnen vlot de sprong maken van zakelijk naar feestelijk door bijvoorbeeld de toevoeging van een cardigan of enkele accessoires. Daarnaast toont deze trend een grote verscheidenheid aan lengtes, van vloerlengte tot zeer kort.

Mulberry

Top label Mulberry presenteerde op de London Fashion Week dan weer enkele nieuwe twisten aan klassieke ontwerpen. In tegenstelling tot de kleurrijke ontwerpen van Afrikaans geïnspireerde designers als Maki Oh en Tiffany Amber, grijpt Mulberry terug naar sobere kleuren en zet zo een tweede trend op de kaart. Opvallend is dat de meeste jurken van Mulberry bijna allemaal tot net boven de knie vallen. De leidende kleuren hier zijn beige, wit, geel en grijs, opnieuw in combinatie met exotisch geïnspireerde prints. Voor de meer zomerse mode pakte Mulberry dan weer uit met een losse en lichte jurk met bloemenprint in zacht rood of oranje op wit.

Ashish

Feestkledij is dan weer strakker en langer, met een lange split. Ontwerper Ashish  viel dan weer op met kleding die teruggreep naar de jaren ’90. Zijn jurken vertrekken vanuit de grunge-gedachte en zijn kort en baggy in glanzend donkergrijs. Dit is een jongere look die weer aan populariteit aan het winnen is.

Emilio de la Morena

Voor chiquere feestkledij moet u dan weer kijken naar de ontwerpen van Emilio de la Morena. De centrale kleuren hier zijn een warm rood en wit gecontrasteerd met een simpele zwarte figuur. Morena combineert vurige Spaanse eigenschappen met sobere, moderne designs in zwierige jurken met een simpele print. In het algemeen brengen de trends voor jurken in 2013 een nieuwe nadruk op vrouwelijkheid. Deze sensuele vorm wordt dan opgefleurd met creatieve en geïnspireerde exotische prints.

Comments are closed.