Wat zet je op je hoofd

On 19 september 2017 by redactie

De juiste pet dragen, welke pet moet je nou hebben? Het is eigenlijk niet normaal hoeveel verschillende soorten en maten er zijn van dit simpele kledingstuk. In alle soorten culturen heb je wel weer verschillende soorten petten en hoeden. Elk tijdperk heeft ook weer een eigen pet of hoed dat in de mode is. Hoe weet je nou welke je dan moet hebben?

Omdat er zoveel verschillende soorten petten op de markt zijn is het soms moeilijk om de juiste te kiezen. De pet is natuurlijk vooral iets wat bij de jeugdcultuur hoort en ook vooral daar wordt gedragen.  Je wil natuurlijk niet met de op dat moment verkeerde pet lopen. De trucker pet, de baseball pet of de snapback pet. Voorbeelden van een paar soorten die altijd veel worden gedragen. Momenteel zie je dat de baseball pet heel erg veel wordt gedragen bij de jeugd en jong volwassenen. Het is voornamelijk de pet met het New York Yankees logo die je erg vaak ziet terugkomen in het straatbeeld van tegenwoordig. Het is toch altijd grappig om te zien hoe zo’n pet binnen no time overal op de straat te zien is.

Daarnaast zit je met een trucker cap kopen echt nooit verkeerd. Het lijkt wel alsof deze pet nooit van mensen hun hoofd af te slaan is. Deze pet heeft nooit het straatbeeld verlaten als je de afgelopen decennia bekijkt. Het is daarom een pet die voor iedereen een aanrader is om thuis te hebben liggen.

Een ander hoofddeksel waar ik wat aandacht aan wil besteden is de hoed. De hoed is terug van heel lang weg geweest. Waarschijnlijk is de hoed op dit moment wel het meest modieuze hoofddeksel wat je kan dragen. Als je op een festival rondloopt en je zou voor elke hoed die je ziet een euro krijgen zou je waarschijnlijk een paar honderd euro rijker weer naar huis gaan.

We kunnen concluderen dat er tegenwoordig voor ieder wat wils is. Naast de hoofddeksels die hier de revue hebben gepasseerd zijn er natuurlijk nog onnoemelijk veel meer. Draag daarom lekker waar jij je goed bij voelt.

Comments are closed.