Loafers

On 1 augustus 2013 by redactie

loafers1Stijlvol en gemakkelijk

De titel zegt het al, daar waar je altijd dacht te moeten kiezen tussen stijlvol of gemakkelijk, bieden loafers de oplossing. Ze bieden je het draagcomfort van een pantoffel, maar zorgen toch voor een mooie afwerking op je outfit.

Wat is een loafers?

Met loafers bedoelt men instappers zonder veters. Deze schoenen zijn al langer op de markt verkrijgbaar, maar begonnen pas recent echt hip te worden. Je vindt ze vrijwel overal terug, in alle mogelijke kleuren. Vaak worden ze ook verfraaid met studs, parels, kwastjes of andere accessoires.

De geschiedenis van de loafer

loafers2De loafer kent zijn oorsprong in de jaren vijftig tot zestig. Ze waren toen ontzettend populair bij rondhangende jongeren. Hiervan is ook de benaming afgeleid: ‘loafing around’ betekent letterlijk ‘rondslenteren’.
Ondertussen zijn ze uitgegroeid tot een onmisbaar item in je schoenenkast. Je maakt er iedere outfit mooier mee, zonder een hele dag op ongemakkelijke hakken te moeten lopen.

Voor iedere stijl een loafer

Loafers staan niet voor 1 bepaalde stijl. Zo maken ze een maatpak bijvoorbeeld meer casual, geven ze je skinny jeans een stoere uitstraling en zorgen ze voor een hippe toets onder je favoriete jurk.

Bron afbeeldingen: Meerdere loafers, loafers met studs

Comments are closed.